.

Costa Blanca partszakasz

Costa Blanca Spanyolország egyik legszebb partszakasza. Itt minden megtalálható ami egy tökéletes kikapcsolódáshoz kell: zseniális klíma, egész évben napsütés, csodálatos növényzet, változatos, fehér homokos partszakaszok, hangulatos városkák, golf pályák és az utánozhatatlan spanyol temperamentum. 

Costa Blanca 200 km-en húzódó homokos tengerpartja, kristálytiszta víze, minden igényt kielégítő szolgáltatásai garantálják a zavartalan nyaralást.

Costa Blanca strandjai:

Costa Blanca strandjai ingyenesen látogathatók, a parkolás szintén ingyenes, a hosszabb partszakaszokon vízimentő szolgálat és tengerparti bár működik. Saját napernyők, napágyak kihelyezése ingyenes de természetesen bérelni is lehetséges. Aki pedig hajóra szállna, tavasztól őszig változatos ajánlatokkal várják a kikötők.

Costa Blanca időjárás:

A városok télen sem ürülnek ki, sokan jönnek ide az őszi-téli hónapokban is elmenekülni a szürkeségből hiszen januárban is 20 fok feletti a hőmérséklet. Nem kell tehát Európából elutaznia ha jó időre vágyik akár a nyári szezonban, akár szezonon kívül. Costa Blanca időjárása ideális a meleget, napsütést kedvelőknek. Nem hiába ragadt rá a „tél elől menekülők régiója” elnevezés, hiszen ezen a vidéken a legtöbb az évi napsütéses órák száma. A nappali hőmérséklet nyáron, különösen augusztusban nem ritkán 32-38 fok, amit a tenger felől érkező szél tesz elviselhetővé. 

Costa Blanca nem a tipikus szezonális üdülőhely, a nyári szezon elteltével nem húzzák le a redőnyt, mivel a csapadékos ősz és a hideg tél helyett napsütés és nyárutó hangulat vár az idelátogatókra.

Európában egyedülálló számú, őshonos pálmafák, déli gyümölcsök, egzotikus növények, csodaszép virágok, flamingók, és a WHO szerint a világ legtisztább levegője járul hozzá a csodálatos kikapcsolódáshoz.

Aktív kikapcsolódásra vágyóknak:

Az aktív pihenés kedvelői számtalan látnivaló közül választhatnak hiszen Costa Blanca és környéke a gyönyörű fehér homokos tengerpartjai mellett bővelkedik természeti parkokban a kirándulni vágyóknak, valamint számtalan közeli város, bájos mediterrán település kínál látnivalót a városnézőknek.

Érdemes ellátogatni Alicantéba ahol Spanyolország egyik legrégebbi középkori vára található, mely üveglifttel is megközelíthető gyönyörű panorámát nyújtva a városra. Vagy Orihuelába, mely híres gyönyörű óvárosáról, Benidormba mely Costa Blanca party központja, Elchébe ahol csodaszép pálmaparkban sétálhatunk, Alteába melynek hófehér óvárosa a kék kupolás templommal hamisítatlan mediterrán érzést sugároz. De ne hagyják ki Torrevieját, Cartagenát vagy Murciát sem, a lista végtelen…